Cosmelan

Wat is Cosmelan?

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken. Zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zonschade, zwangerschap, pilgebruik en menopauze. Oppervlakkig gelegen pigment is goed te behandelen met een medische peeling of met de biopeeling. Dieper gelegen pigment zoals melasma (zwangerschapsmasker) is erg lastig om weg te krijgen. Voor dit dieper gelegen pigment is de Cosmelan een effectieve behandeling. De behandeling is voor elk huidtype geschikt.

De ingrediënten die gebruikt worden in de producten van Cosmelan zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het masker en de thuisproducten. Amalan heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Het remt de tyrosinase, dit is een enzym die verantwoordelijk is voor de vorming van pigment. Overige ingrediënten zijn o.a. ascorbinezuur (vitamine C), fytinezuur en retinylpalmitaat (vitamine A soort) welke allemaal verlichtend werken op pigment.

De cosmelan kan ingezet worden bij:

 • Melasma ( zwangerschapsmasker)
 • Ouderdomsvlekken
 • Sproeten
 • Post inflammatoire hyperpigmentatie ( Pigment na onsteking )
 • Zonschade
 • Huidverjonging

De behandeling

De Cosmelan is een traject die een combinatie is van een behandeling in de salon als het gebruik van thuisproducten voor geduremde 3-6 maanden. De prijs is inclusief de home-kit.

De home-kit bevat:

 • Hydracreamfusion of brightening foam
 • Hydratonic mist
 • Cosmelan 2 masker
 • Melan recovery creme
 • Antistress face mask
 • Melanostop 130 SPF

 

Stap 1.
U komt 7 dagen voorafgaand aan de Cosmelan 1 behandeling in de salon voor een voorbereidende peeling, dit omdat de huid moet worden voorbereid.

Stap 2.
7-10 dagen na uw voorbereidende peeling komt u in de salon voor Cosmelan 1, dit is een masker die gedurende 8-12 uur op het gezicht moet blijven, afhankelijk van de huidconditie.  Let op! Dit masker heeft een kleur, dus dit betekent dat dit masker wel zichtbaar is! Dit masker haal je zelf thuis van het gezicht af en vervolgens gebruik je de bijpassende thuisproducten.

Stap 3.
Na 48 uur komt u op nacontrole, en wordt er uitleg gegeven over de vervolgstappen en het gebruik van de thuisproducten. deze zal u gedurende 3-6 maanden blijven gebruiken en blijft u maandelijks op controle komen om de huid en het resultaat goed in de gaten te houden.

Na de behandeling

De huid kan tijdens de eerste 10 dagen na het Cosmelan masker rood worden en er kan zwelling ontstaan. Als de huid erg gevoelig is, kan er ook jeuk ontstaan. Andere bijwerkingen kunnen o.a. een hevige branderige of trekkerige huid zijn, dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering en een droge/gevoelige blijft aanhouden zo lang u de producten blijft gebruiken, echter is meestal de eerste maand de schilfering het heftigst, en zal dit naarmate u afbouwt steeds minder worden.

Het eindresultaat wordt normaliter pas gezien richting het einde van het traject. Uiteraard is in de eerste maanden wel al resultaat zichtbaar, gezien de huid al lichter zal worden van de schilfering. Maar bij het Cosmelan traject is geduld zeer belangrijk, gezien het dieper gelegen pigment veel langer duurt om uiteindelijk behandeld te worden. Houdt er ook rekening mee dat dit traject geen permanente oplossing biedt, en vooral onderhoudsbehandelingen met bijpassende producten na dit traject sterk aan te raden zijn.

Thuisadviezen en nazorg

Houdt op de dag van de Cosmelan behandeling rekening met uw vervoer, aangezien u met het masker op naar buiten moet, deze is mosterdkleurig;

Een rode, gezwollen, branderige huid is een normale huidreactie, hier hoeft u niet van te schrikken;

Vermijdt de directe zon en de zonnebank gedurende het gehele behandelproces en bescherm uw huid ten alle tijden met een goede zonbescherming van minimaal SPF 30;

De behandeling mag niet gecombineerd worden met andere depigmentatie behandelingen;

Er kan nooit volledige garantie worden geboden voor het verdwijnen van alle pigmentatie, eventuele onderliggende oorzaken van het pigment kunnen nooit worden voorzien;

Gedurende het gehele behandeltraject mag u geen andere behandelingen ondergaan, ook geen laserontharing en/of andere ontharingsmethoden.

NIET GESCHIKT VOOR:

– Zwangerschap en borstvoeding

– Zonnebrand ( vermijd zon 15 dagen voor de behandeling)

– Huidziektes, allergieën op de ingrediënten

– Behandeling met isotretinoine, antibiotica, hydroquinone.

– Bacteriële, virale, schimmel en herpes infectie.

Chat openen
Hi beauty,

Hoe kunnen we je helpen?